fbpx

Instagram Tips!

Har du ett Instagram konto och undrar hur du ska använda det? Hur du får fler följare, fler interaktioner och hur du får kontot att växa? Och hur du kan dra nytta av Instagram i din marknadsföring? 

Varsågod, här bjuder jag på några grundläggande Instagramtips.
Och när du har scrollat igenom tipsen bjuder jag på en liten gåva!

camera, phone, picture-1842202.jpg

#1 Posta inlägg regelbundet

Gör regelbunda inlägg, gärna minst ett inlägg om dagen. Då tolkar Instagram dig som seriös och rankar dig högre i flödet. 

Va?! Posta en gång per dag, det verkar ju jättejobbigt. För att inte tala om hur man ska hitta idéer till vad man ska lägga upp?! Ja, det tar lite tid och energi, men det är nödvändigt för att skapa engagemang från dina följare och få ditt konto att växa. Driver du en säsongsbetonad verksamhet? Då kan det vara extra klurigt, kanske har du stängt delar av året. Att låta ditt Instagramkonto vila under denna tid är dumt, du tappar följare, engagemang och trovärdighet hos Instagram. Se istället till att du har en strategi för dina sociala medier som sträcker sig över hela året. Annars är det som att starta om från noll igen när du öppnat upp din verksamhet för säsongen. Känns det krångligt? Ta hjälp!

people, women, talking-2567915.jpg

#2 Svara på alla kommentarer!

Det finns en anledning till att det heter sociala medier. Meningen är nämligen att man ska vara social. Se till att svara på alla kommentarer du får i ditt flöde. Eller ge åtminstone en like. 

Många företag och varumärken gör misstaget att tro att det handlar om en envägskommunikation. Man postar något fint och får både likes, kommentarer och följare. Men man svarar inte på något och följer ingen tillbaka. Det är bäddat för att få följare att tröttna, och det blir svårt att få kontot att växa. För allvarligt, vem vill hälsa på någon som inte hälsar tillbaka. Så ja, du behöver svara dina följare. Ibland räcker ett tack eller några kul emojis😍🙏👌. Eller åtminstone trycka på ❤️ bredvid deras kommentarer. Det gäller alla, stora varumärken som små. Verkar det jobbigt? Ta hjälp, dvs ta in någon som sköter det åt dig.

mobile, phone, social media-2563782.jpg

#3 Följ andra konton

Det kan kanske tyckas som en självklarhet, dvs att vi följer andra konton på vårt Instagram. Men alltför många gånger har vi jobbat med kunder som har 100-tals eller tom 1000-tals följare, men bara följer ett fåtal. Här går man miste om MASSOR av möjligheter! 

Genom att följa andra konton så visar du ett intresse för andra personer och verksamheter. Genom att kommentera och gilla andras inlägg så visar du att du finns, vilket gör att andra ser dig och uppmärksammar dig. Och detta leder till att du får ett gäng nya följare! Testa så får du se. Snacka om grattis marknadsföring. Smart, eller hur?

mobile, phone, social media-2563782.jpg

#4 Använd hashtags

Genom att använda ### så kan du hitta intressanta konton att följa, smat få nya följare att upptäcka dig. 

### är det verkligen nödvändigt? Det är ju dessutom pilligt att hålla på med. Men absolut ja, det finns fina fördelar med hashtags som hjälper ditt konto att växa! För det första – gå in och följ ## som intresserar dig, som har med ditt varumärke att göra eller din ort och område. Du får då upp nya konton i ditt flöde och kan hitta bra konton att följa och prata med. Och följer du någon och visar intresse via likes och kommentarer så är ju chansen rätt stor att andra följer dig tillbaka. På det omvända sättet hittar nya följare dig i sina flöden om du använder ## som de följer. På så vis kan de upptäcka ditt konto och börja följa dig. Och ditt konto växer!